De apps

 
Picto-app.jpg

Picto plannen

De Picto app is gebaseerd op de planning met magneetpictogrammen. Dit is het meest gebruikte systeem om de dag inzichtelijk te maken bij cliënten met autisme en verstandelijke beperking. Dankzij de Picto app is het zoeken en door de war raken van picto’s verleden tijd. Afvinken met een geluidje geeft een plezierig effect. Cliënten met een laag niveau kunnen gemakkelijk zelf hun dagindeling maken en dat geeft een gevoel van regie in eigen leven. Er kunnen Sclera pictogrammen maar ook foto’s of andere afbeeldingen via het CMS in de menu’s worden gezet.

Sfeer maken

Digiwand beschikt over een viertal sfeerverhogende wanden. Fysieke sfeermakers in de huiskamer zijn niet altijd bestand tegen het gedrag van cliënten met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag. Digiwand biedt een onbreekbare oplossing hiervoor. Er is keuze uit een veilig digitaal haardvuur, een rustgevend aquarium met echte vissen, een plant of vaas of een interactieve schilderijlijst waarvan je met één vingerbeweging de inhoud kan wisselen.

Sfeer.jpg
Muziek.jpg

Muziek beleving

Deze vrolijk gekleurde muziekwand komt tot leven als je de instrumenten op de wand aanraakt, de geluiden mengen zich over een basisritme of muziekje dat je zelf met de drum of de LP aanzet. Zo ontstaat er geen kakafonie. Door de vrolijke kleuren, animaties en geluidseffectjes voelt iedereen zich uitgenodigd om mee te gaan doen.

Interactief snoezelen

De twee snoezelwanden zorgen voor rustgevende of vrolijke interactie. Met beweging, kleur en geluid kunnen cliënten een moment van beleving en sfeer ervaren.

Memory-app.jpg

Geheugenspel

De wand beschikt over een eenvoudig geheugenspel waarbij je steeds 3, 6 of 10 paren zoekt. Vooral de grootte van het spel op de wand maakt het spelen uitdagend. Via het CMS (content management system) zijn de afbeeldingen te vervangen voor een nieuwe set waardoor het spel nooit verveelt.

Foto wand

In fotolijstjes van verschillende formaten laten we foto’s zien van wat de woongroep, gedurende de week, zoal beleeft. Cliënten vinden het leuk om zichzelf terug te zien en kunnen zelf, door in het lijstje te tikken met één vinger, de inhoud laten wisselen. Wanneer er bezoek komt brengt deze wand gemakkelijk het gesprek op gang.

Foto-app.jpg
Video-app.jpg

Video’s bekijken

Met een overzichtelijke keuze uit vier video’s kan de cliënt onder andere voorbereid worden op uitjes in de omgeving. De bediening is overzichtelijk en verdwijnt niet uit beeld. Op de wand is bijvoorbeeld een videotour, gemaakt met een steadycam, door Dierenpark Amersfoort te zien.

Voorlezen

Om rust te brengen is er op de wand ook ruimte voor voorleesvideo’s. Een familielid kan in de thuisomgeving van de cliënt een lievelingsboek voorlezen. Bij overprikkeling kunnen dit waardevolle momenten zijn om op te roepen. (in verband met Corona is de ontwikkeling van deze video’s tijdelijk opgeschort)